Rugzak en Gps training

Maandag 17 februari 2020/16km/Ooigem, Bavikhove, Hulste.

Tegen wind, met wind, regen, zon, van alles wat….. deze namiddag vertrokken voor een kleine wandeling dit met mijn geladen rugzak en vooral ook leren gps volgen…..

De rugzak is niet zo een probleem alhoewel ik misschien deze nog zal verwensen als ik hem dagelijks moet gaan dragen. Maar in het verleden iedere vakantie Gauthier gedragen op mijn rug. Tot zijn 9 jaar was Gauthier altijd mee op vakantie, op het laatst woog de rugdager met Gauthier al een serieus paar kilo’s. Meer of mijn rugzak nu.

De wandel gps is iets die onmisbaar zal zijn in het begin van mijn tocht, dus er goed leren mee omgaan is belangrijk. Vandaag een groot stuk gewandeld waar ik de weg wist maar dan kijken op de gps waar de wandelpaden waren, of ik niet daardoor kon wandelen of eens een ander pad nemen. Dat is echt wel leuk omdat te doen. Zo leer je nog eens in eigen streek nieuwe padjes kennen.

Ik was nog niet zolang bezig met mijn wandeling, als je de oude arm van de Leie verlaat in Bavikhove, heb je een roest metalen bord met een gedicht “ De Zonnewende” van Yves De Bosscher. Ik nam daar een foto van en zag dat een man in zijn huis een foto aan het nemen was van mij. Ondertussen stapt ik verder richting Bavikhove dorp. En na een tijdje kwam een auto af en hij stopte, de man deed zijn raam naar beneden en zei van het is ik die die foto trok…. zo vielen we aan de praat. Zijn broer had ook al 2 maal de tocht naar Compostella gedaan vanuit Saint Jean Pied du Port.
Na een beetje praten kreeg ik een visitekaartje of ik wou mijn gegevens over mijn tocht wilde doorsturen. Hoe leuk is dat……

Verder was het een mooie tocht het weer was niet het leukste maar viel al bij al wel mee.

Ik heb genoten en terug weer geleerd hoe ik moet vertrouwd werken met mijn Gps…

Ik voel me er stilletjes aan klaar voor, voor mijn avontuur!

2 thoughts on “Rugzak en Gps training”

 1. Vanhauwaert Geert

  Prachtige foto’s, en Youri wie weet wordt die rugzak nog je beste vriend als je onderweg bent. Ik kijk er al naar uit om je te volgen tijdens je pelgrimstocht 👣👣👣
  Nog veel succes met je voorbereiding
  Buen camino

 2. Dag Geert,
  Dank je wel, ja de natuur is mooi hé.
  Ik begin nu ook al wel te verlangen om te vertrekken….
  Vele groeten
  Youri

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *