Toeval of niet??

Dinsdag 24 maart 2020/ 20 km/ Ooigem

Deze morgen gestart aan een wandeling in prachtig weer, natuurlijk wel met een rare gedachte in deze Coronatijden. Ga ik kunnen vertrekken op 1 mei? of zal het wat later zijn? Of moet ik het uitstellen naar volgend jaar? Het is allemaal zo moeilijk, het is afwachten en hopen…. op dit moment gaan we ervan uit dat het lukt om te vertrekken, en tegen dat ik als alles goed is in Spanje ben is het juli….. misschien is het dan wel wat rustiger.

voor ik vertel over mijn wandeling wil ik toch zeggen dat we mogen blij zijn dat we in België wonen. Hopen dat het niet te erg wordt want het is al erg genoeg. Dank aan alle mensen die blijven werken, de zorgsector, chauffeurs, winkels, kortom iedereen die toch zijn steentje bijdraagt.

Dus deze morgen vertrokken om 8 uur van thuis uit want je mag je ook niet verplaatsen met de auto om te gaan wandelen. Na een 1 km was het al onverhard terrein. Dan kwam ik in het mooie idyllische plekje Le Coin Perdu (verloren hoek) dan daar ook door naar de Vaart, dan verder langs de vaart naar het stukje oude arm van de leie, achter het kasteel van Ooigem. Daar kwam ik een verre buur tegen, en was het leuk om een beetje te praten op de opgelegde afstand.

Dan doorgewandeld naar Desselgem richting Beveren -Leie. Daar door het kerkplein terug naar de Gentse weg. Doorgestoken richting Deerlijk. In die straat draaide voor mij een auto ik die traag reed en bleef stilstaan. Als ik voorbij kwam ging het raam naar beneden en die mijnheer in de wagen vroeg of ik aan het trainen was. Ik zei ja, die mijnheer zegt ik ben vrijwilliger bij de Compostelagenootschap in Mechelen… dus het gesprek was goed vertrokken…..

Vandaar mijn titel “Toeval of niet” leuk om te kunnen vertellen over mijn voorbereidingen en de tips die ik kreeg van die heer. We hebben afgesproken dat hij een documentatie map komt brengen met nog meer info… Hoe leuk is dit!!!

Dan maar verder gewandeld naar de Zavelput in Beveren – Leie, en daar kwam ik terug mijn verre buur tegen. Ik zei 3 keer trakteren. Natuurlijk kwam ik hem nog eens terug tegen. Dan hebben we gezegd als de cafés weer mogen open zijn gaan we er werk van maken. Dan verder gewandeld naar de koperen ketel in Bavikhove om zo weer op de andere kant van de Leie te komen. Zo richting huiswaarts. Goed voor 20 km.
Het was echt mooi wandelen, en natuurlijk prachtig lente weer. Dan vergeet je even de Corona gekte…

Één ding weet ik zeker het was leuk om tegen mensen te praten. Zouden we dan toch niet te jachtig leven? Zouden we niet te asociaal zijn. Misschien heeft die Corona ook wel een positief punt dat is dat mensen meer geneigd zijn om buiten te komen en meer praten nu met de medemens. Mijn wens is dat na deze Coronatijd het zo mag blijven ook al hebben we het dan weer wat drukker.

Nog een fijne dag en geniet van de Zon!

2 thoughts on “Toeval of niet??”

 1. Mooie sfeerfoto’s Youri! Altijd prachtig hé wanneer de hemel eens echt ‘hemelsblauw’ is?
  Wat jouw titel betreft: toeval of niet?? Nee toeval is het niet dat je die mens van het compostelagenootschap tegen het lijf liep. Er is een reden waarom jullie paden vandaag kruisten. Woont hij dan bij jou ergens in de buurt?
  Blijven wandelen en de vingers gekruist houden dat je op de geplande datum zou kunnen vertrekken. En mocht dit toch niet het geval zijn Youri, dan is het omdat het zo moest zijn! Geen enkele reden om te balen of te panikeren: afwachten en nemen zoals het komt, that’s the spirit man! Is je kapperszaak nu nog open?
  Groetjes en hou je goed,

  Luc.

 2. Hallo Luc,

  Wel dat moest inderdaad wel lukken, die heer is van Beveren – Leie.
  Heeft ondertussen al de map binnengebracht. Echt zo mooi!

  We blijven trainen en is het dan half mei als ik moet vertrekken dan is het zo. Eind mei zou niet meer lukken qua opvang voor Gauthier.
  Het kapsalon was van vorige week al minder en dan gesloten vrijdag.

  Nu meer om te wandelen.
  Jij ook blijven trainen hè!
  Vele groetjes
  Youri

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *