Ik heb mevrouw vriendelijk bedankt…

Dag 4 richting Durbuy / Elingen > Alsemberg / 24,01 km / 205 hoogtemeters

Terug even naar gisterenavond, dus zoals ik zei heb ik lekker gegeten en dan platte rust en een beetje gekeken naar mijn route van vandaag.

Deze morgen vertrokken richting Alsemberg, na een nacht een gevecht te hebben aangegaan met de muggen en een zere linkervoet vooral de binnenzijkant, dan toch goed vertrokken na een heerlijk ontbijt.

Eens een tijd aan het stappen was mijn voet los aan het komen en ebde de pijn weg, gelukkig maar.

Op de foto’s zie je een zendmast staan, wel ik heb lang getwijfeld of ik daar rondjes aan het draaien was, mens wat bleef die lang in mijn zicht….

Zoals de titel zegt heb ik mevrouw vriendelijk bedankt, ik verklaar me eens nader….
Er was afgesproken dat ik bij die vrouw de nacht kon doorbrengen in haar Caravan, daar haar zoon logeert in de B&B en er geen plaats was. Er ging dan wel voor ontbijt gezorgd worden. En ik kon me binnen wel verfrissen.
dus ik was daar al heel blij mee.

Tot ik vandaag een bericht kreeg dat ze niet thuis was en dat ik zelf voor mijn eten moest zorgen en voor mijn ontbijt. En er is een kraan buiten met drinkbaar water. Eerst en vooral de manier waarop en ten tweede als je iets voorstelt en beloofd moet je dit toch doen…. dus heb ik gekeken naar een andere plaats, het was een beetje doorstappen maar toch gevonden. En zo heb ik mevrouw bedankt. Die andere plaats was eigenlijk nog beter van ligging, natuurlijk mijn beste Frans moeten bovenhalen, maar een zeer sympathieke dame.

Ik weet het komt misschien raar over van mij, maar ik hou graag van afspraken die nageleefd worden,

Allez nu terug naar de wandeling, het was een mindere wandeling niet veel speciaals, wel heel veel landwegen en kasei…. ja die kasei kan ik gerust missen 😀
Dan maar wat bloemetjes fotograferen.

Op een moment kwam ik langs het water was daar zalig wandelen maar een serieus lang stuk. In Lot aan het sluis kwam juist een boot aan, ik was net aan het rusten daar, dus heerlijk om dit te zien. Alhoewel ik daarvoor niet naar Lot moet gaan, we hebben dat in Ooigem ook. Maar wat speciaal was is dat die brug niet omhoog ging, ik dacht, man hoe gaat dit gaan, maar plots zakte het stuurhuis van de boot en zo kon hij door.
Het was daar zalig zitten maar ja de plicht roept, ik moest nog wandelen 😉

Dan begin het klimwerk weer, en plots vielen mijn ogen erop, een Compostella bordje, ben ik nu toch op weg naar Compostella?? Maar wacht er komt nog meer daarover….

Ik kwam ook voorbij der tuin der afgunsten. Je zal het zien op de foto’s allemaal rare beelden maar paste wel in die omgeving.
Als ik dichter bij Alsemberg kwam hing mijn tong weer op de grond. Zo steil en kort naar boven…. maar als ik aankwam werd ik beloond met een mooie kerk.. die jammer genoeg ook weer op slot was.

En nu komt het…..
Ik placeer mij aan de nabijgelegen brasserie, je kon daar zalig in de tuin zitten. Mensen kijken natuurlijk van wat komt daar af… ik had zo’n zin in ijs en bestelde mij een Citroen sorbet, en plots zegt die ober, ben jij een Compostella wandelaar? Ik zei ja dat had ik gewild dit jaar maar door de Corona…. en hij begon te vertellen, dat hij in 2016 te voet van Wenen naar Compostella gewandeld is en met de fiets terug naar huis gekomen is, doortocht goed voor meer dan 3000 km. In totaal 6 maand onderweg. Kan je dat nu geloven 2 maal op een dag een teken van Compostella! Een onderweg en een aan de muur van die Beasserie.

Hoe meer toeval kan je hebben!!!

Voor morgen weet ik nog niet waar ik precies ga eindigen. Ik ben nog opzoek naar een slaapplaats. Maar geen paniek ik heb mijn tentje mee.

Hopelijk een betere nacht, en morgen er weer tegenaan!

Vele groetjes en tot morgen!
Youri

Ps: aan Sofie ik die iedere dag mooi mijn wast. Zie ze hangt door het dakraam 😂😜

16 thoughts on “Ik heb mevrouw vriendelijk bedankt…”

 1. Vanhauwaert Geert

  Hoi Youri
  Terug een mooi verhaal, en ja soms loopt het ene moment niet zoals verwacht en plots is er een onverwachte ontmoeting met iemand met een mooi verhaal waar je blij van wordt, toch wel boeiend om onderweg te zijn voor mij zal het nog wat duren voor een volgende camino maar intussen kan ik genieten van jou toch naar Durbuy. Hoe is het met je blaren ” goed verzorgen is belangrijk ”
  Goede nachtrust en succes voor morgen
  Geert&Chantal 👣👣👣

 2. Dag Youri,
  Bedankt voor alweer een mooi verhaal. Ik kijk elke dag uit naar je verslag!
  Ivm met die “afspraak” volg ik je volledig! Ik heb een grondige hekel aan mensen die hun woord niet houden.
  Als je terug bent en wil, wil ik je graag in contact brengen met enkele mensen, leden van onze fotoclub die -ik schat- ergens begin jaren ’90 te voet naar Compostela zijn gegaan, wel Waregem-Lourdes-Fatima-Compostela. Ik weet nog goed dat ze een gemiddelde van +/-50km per dag wandelden. Hun slaapplaats en dagelijkse verzorging (pedicure e.d.) waren enkele mobile home’s die dezelfde tocht aflegden langs gewone wegen om elke dag slaapplaats te bieden. Ik denk dat het toch een groep was van een man of +20 (ook vrouwen) en ik denk niet dat er één was die minder dan 50 was. Ken ze niet allemaal persoonlijk meer daar er al velen de club verlaten hebben en helaas zeer zeker ook al enkele wijlen. In groep is natuurlijk helemaal anders dan alleen, je hebt wel gezelschap maar anderzijds ben je ook afhankelijk van verschillende factoren. Weet zelf niet aan welke ik de voorkeur zou geven. Soit, de rest bespreken we dan wel als je terug bent.
  Geniet verder van alles en alle succes gewenst!

 3. Luc Vandevyvere

  Opnieuw een mooi verhaal en leuk om te lezen! Het verbaast me dat je je al in Alsemberg bevindt! Hoeveel kilometers heb je er ondertussen al op zitten en hoeveel nog te gaan schat je?
  Hopelijk een betere nachtrust deze keer!
  Goede etappe morgen!

 4. Geertlainez

  Beste Youri ,het was een dagje met up en downs maar de kaarsjes hebben hun werk gedaan alles kwam ok .Wij wensen u verder nog succes bij de tocht vele gr uit Heule

 5. Hoi Youri, terug een mooi verslag met een interessante Compostella twist.
  Verzorg je goed, vooral je voet(en)
  Maak je geen zorgen om de slaapgelegenheid. Iemand die ik leerde kennen op mijn Camino zei op moeilijke momenten ” The Camino always provides”, en het kwam inderdaadaltijd hoed. Dus er zal wel voor je gezorgd worden.
  Tot morgen.
  Jan

 6. Youri,

  Je kan ook Osmand of Google Maps gebruiken, je kan daarvoor ook Gps tracks downloaden.

  Weet wel niet hoe je het moet doen, maar een kennis van mijn Camino tijd gebruikt Google Maps en Grote route paden gebruiken Osmand ( en ik ook als kaart, Ik werk niet met gpstracks, ken daar niks van )

  Jan

 7. Goedemorgen Youri,
  Ik weet niet of je voor de regenachtige nacht een dak boven jou hoofd had.
  Of was het behelpen in jou tentje ??
  Indien ja, zie het dan positief.
  Zie het als een mooie ervaring voor jou Camino dat je volgend jaar wil stappen. 🤷‍♀️
  Door de regen zal nu ook de onverharde ondergrond wel een stuk lastigere te bewandelen zijn.
  Neem me niet kwalijk, maar ook dat hoort erbij. 😤😉
  2 maal een Compostella teken op een dag…
  Zie het als een teken dat je echt wel deze uitdaging zal moeten afmaken.
  Youri, ik kan volledig jou frustratie begrijpen. Iets beloven en dan niet nakomen.
  Ik kan er mij ook zo ongelooflijk druk om maken. ‘k Kom der zelf van in uitslag…🙈😉
  Allé, ook al is het mss niet altijd zoals dat je het gepland had, probeer toch maar van ieder moment te genieten.
  Gr Dirk

 8. Hallo Geert en Chantal
  Dank voor uw berichtje, ja de blaren vallen mee die ene op mijn rechter voet is wat groter geworden maar is mooi dicht en het lukt goed om te stappen.
  Ja het is een mooi avontuur al is het niet naar Compostella toch is het ook prachtig hier.
  Trouwens vannacht heb ik goed geslapen hoor!
  Vele groetjes
  Youri

 9. Dag Nelson

  Dat lijkt me wel interessant, we gaan zeker eens afspreken als ik terug ben.

  Alvast bedankt om mij te volgen!
  Vele groeten
  Youri

 10. Dag Luc

  Ik zal nu iets boven de 100 km meter zijn, zal het eens uitrekenen voor u. Ik laat het nog weten.
  Ik heb een zeer goede nachtrust gehad wat een glaasje wijn al niet kan doen hè!
  Vele groetjes
  Youri

 11. Hallo Maureen en Geert
  Ja soms kan dat helpen een kaarsje
  Ik had een goede b&b!
  Het is een prachtig avontuur
  Vele groeten
  Youri

 12. Dag Jan

  Dat is raar maar als je vertrek aan zo’n tocht heb je inderdaad de bange gevoel om geen slaapplaats te vinden, en nu zit je daar echt niet meer om verlegen. We vinden inderdaad altijd wel iets.

  Bedankt voor uw berichtje
  Vele groetjes
  Youri

 13. Ik gebruik Komoot die neemt mijn route aan maar niet zoals ik ze gemaakt hè. Hij veranderd de boel
  Maar komt goed hoor.

 14. Dag Dirk

  Het was een regen nachtje maar ik sliep onder de pannen gisteren.
  Het was een goed bed en heb heerlijk geslapen.
  Het is nog niet zo nat om te wandelen.
  Het doet zelfs deugd na zo een regenachtige.
  Ik geniet ten volle!

  Vele groetjes
  Youri

 15. Dirk Meersschaut

  Dag Youri,

  Ik heb met veel interesse je dagboek tot nu toe gelezen. Mooie verhalen van een pittige wandeling. Ik ga ervan uit dat je zowat halfweg bent. Nog veel succes, niet te veel blaren en blijf ons boeien met je verhalen.

  Groeten
  Sabine en Dirk

 16. Dag Dirk en Sabine
  Leuk dat jullie mij volgen.
  Ik ben inderdaad iets meer of Halfweg,
  Het is tot nu toe al een mooi avontuur.
  Ik geniet ervan. Ook al is het soms eens lastig. Maar dat hoort erbij.

  Vele groetjes
  Youri

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *