Ik was dicht bij de wolken…

Dag 7 richting Durbuy / 28 juli 2020 / Boutersem > Goetsenhoven / 13,80 km / 108 hoogtemeters.

Graag keer ik nog eens terug naar gisteren.
Aan de Jordaan, het lijk wel Amsterdam… maar nee hoor het noemde daar zo dat gebied alsook de B&B waar ik logeerde.

Onmens mooi! Echt zo een rust, volledig in de natuur.
Het was op een Boerderij waar ik aankwam maar dan eentje zonder vee en zo, het waren mensen die het spirituele in zich hadden, ze hadden IJslandse paarden en voor hun huis een natuurlijk zwemvijver. Zeer vriendelijke gastheer toonde mij het “huisje” waar ik mocht verblijven. Alles zelf opgebouwd, en er was nog wat werk aan maar zeker al de moeite om er in te logeren.

Ze hadden mij al voorgesteld om de fiets te kunnen lenen om naar de frituur te gaan want het dorp was wat verder weg. Maar in Neervelp is niet veel… en ik kon ook kiezen voor een pizza, ik heb dat laatste genomen.

Ze hadden verse bleke pruimen op de tafel gelegd en als ik nog moest hebben liet ik het maar weten. Een glaasje wijn bij mijn pizza en een komkommer rechtstreeks uit de moestuin.
Ik was daar verwent!

Een goede nachtrust gehad, en deze morgen terug een overheerlijk ontbijt met ook weer bleke pruimpjes en dan nog wat eten om mee te nemen.

Ik ben rond 8u30 vertrokken aan mijn korte tocht vandaag. Ja het was precies een beetje wandelen maar ook rustdag.

Door de Jordaan heen gewandeld kwam ik terug in de bewoonde wereld ik dacht zou dit het zijn voor vandaag? Gisteren en eergisteren veel bos en nu tussen de huizen…

Maar nee nogal vlug kwam ik op boerenwegels verhard en onverhard. Ik kwam een gedenkteken tegen van een piloot die neergestort is tijdens de oorlog, dan een vervallen kapel (deze waar ik de selfie trok) en dan was het verder door naar Hoegaarden.

Op een gegeven moment en dat zal je zien aan de bovenste foto, was ik precies zo dicht bij de wolken. En prachtig om dat met je eigen ogen te zien, je wil dat dan fotograferen maar dat is nooit zo echt of je het zelf ziet.

Mijn wandel gps wou niet dat ik een Hoegaarden dronk, hij liet het stads centrum links liggen, dat zie je van hier het was al een korte tocht en dan nog niet eens naar het centrum van Hoegaarden

Dus ik negeerde even wat mijn gps deed. Ik bracht een bezoek aan de kerk en voor ik binnen ging kreeg ik weer een Compostela teken, het leek er wel op dat Compostela roept naar mij.
Een mooie kerk maar geen mens te bespeuren, wel op het terras van het café vlakbij. Daar heb ik genoten van mijn Hoegaarden. De mensen waar ik nu aangekomen ben zeiden van ze hebben daar lekkere ijs maar jammer genoeg was het dicht.

Tijd om mijn tocht verder te zetten, ik kwam algauw langs de E40 uit waar ik een stuk moest langs wandelen, je kan al vermoeden dat dit het minst mooie van de tocht was vandaag. En eens je de E40 hebt overgestoken ben je bijna in Goetsenhoven. En raar dat je om de een of andere reden stopt met wandelt en rond u heen kijkt en dan zie je in de verte 3 kerken op een rij. dan kwam al gauw aan op de grote markt van Goetsenhoven ( lees pleintje met parking) en daar heb ik mijn middageten opgegeten die ik meekreeg van de vorige gastheer en gastvrouw. Daar heb ik van genoten. Dat deed mij terug denken aan gisteren. En nu genieten van de stilte van een dorp en buiten zijn. Je kan niet geloven hoe snel je het gewoon wordt om één te zijn met de natuur.

Hier aangekomen in een Prachtige B&B waar ze ook een zwemvijver hebben, en echt een mooie Hoeve, die mensen verhuizen hier en ik vraag me af of ze daar geen spijt van gaan hebben.

In ieder geval ik mag hier Gratis verblijven, als dat niet mooi meegenomen is.
Heel blij dat ik hier logeer, ik kon/had graag doorgewandeld maar er is niets in de buurt om te logeren. En kijk het is mijn geluk geweest.

Nu nog genieten van een rustgevende avond aan de zwemvijver en wat gaan eten in het dorp en morgen weer paraat…

Vele groetjes
Youri

10 thoughts on “Ik was dicht bij de wolken…”

 1. Mooie foto’s weer. Je baard groeit inderdaad😂😂 geniet van je biertje.

 2. Luc Vandevyvere

  Weer een mooi verhaal om te lezen. Inderdaad een korte etappe. Ga je hierdoor nu niet in de problemen komen met je wandelschema? Morgen Walloni¨e binnen waarschijnlijk?
  Welke pelgrimsroute is dat die over Hoeilaart loopt Youri?

  Groetjes,

  Luc.

 3. Hallo Danielle
  Inderdaad de Baard doet zijn best!
  Het geeft gesmaakt de Hoegaarden!
  Dank voor je berichtje
  Groetjes
  Youri

 4. Els Vanackere

  Het is tof om je verhalen te lezen. En je schrijft zoals je het zou zeggen.. geniet nog van de mooie plaatsen en wegen. En smoet moar goed met zonnecrème ! Mooi weer ook nog de komende dagen !

 5. Dag Luc
  Nee deze etappe was gepland zo maar omdat ik gisteren een goede 5 km ben doorgewandeld was het nog korter vandaag.
  Ik zit nog op schema, gelukkig!
  Ik zou dit ook eens moeten bekijken welke pelgrimsroute het is. Zo direct weet ik het niet.
  Morgen inderdaad Wallonië binnen..
  bedankt voor uw berichtje
  Groetjes
  Youri

 6. Dag Els

  Ja het zal warm worden en dan nog op en neer continue zal het wel geweten hebben.
  Blij dat je mijn verhalen leuk vind, is ook de bedoeling dat ze ze overkomen .
  Bedankt voor uw berichtje
  Vele groetjes
  Youri

 7. Nadine Malyster

  Mooi om je verhaal te lezen. Altijd leuk. Je bent goed bezig! Goede voorbereiding op volgend jaar. Groetjes.

 8. Vanhauwaert Geert

  Hoi Youri
  Inderdaad een korte etappe maar toch nog veel te vertellen, ben toch wel aangenaam verrast van het parcours dat je iedere dag aflegt en de steeds prachtige foto’s die we telkens te zien krijgen. Aan het filmpje te zien gaat het zeer goed met je, ik zou zeggen houden zo en alles komt goed voor volgend jaar ben er zeker van.
  Succes voor morgen 👣👣👣
  Groetjes Geert & Chantal

 9. Dank je wel Nadine!
  Het is inderdaad een goede voorbereiding.
  Dank om mij te volgen.
  Groetjes
  Youri

 10. Dag Geert en Chantal

  Ja het gaat goed, ik ben zo blij dat ik dit kan doen.
  En een mindere etappe is eigenlijk nooit slecht. Een lichaam moet kunnen recupereren.
  Bedankt voor uw berichtje
  Groetjes
  Youri

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *