En dit allemaal door mijn schoonpapa…

Dag 8 richting Durbuy / 28 juli 2020 / Goetsenhoven > Hannuit / 22,94km / 174 hoogtemeters.

Jullie weten al een beetje dat ik graag terug keer naar gisteren… Het was lekker eten in het enige restaurantje van het dorp, veel volk kwam daar. Voor een zeer rustig dorpje te zijn. Ja als het goed is wil een mens daar zijn hè

Lekker geslapen vannacht, en deze morgen een ontbijt met allemaal natuurlijke producten en zuurdesembrood. Ik zat heerlijk buiten te ontbijten, en te genieten van dat alles.

En plots hoorde ik een bestelwagen stilvallen… en ja hoor daar waren ze Dirk en Liesbeth, ze kwamen een dag meestappen… ik wist al een beetje van hun komst, de gastvrouw had dit gezien en ging direct twee extra kopjes halen om koffie te drinken.
Echt een aangenaam koppel waar ik sliep, en de kinderen ook allemaal helpen om mijn ontbijt klaar te zetten echt tof!
Nog een beetje gepraat en als de koffie uit was zijn we vertrokken met wandelen.

Maar eerst wil ik terug keren naar mijn titel. Wel….. vorig jaar iets Halfweg maart komen mijn schoonouders op bezoek en mijn schoonvader heeft een krantenartikel mee. Kijkt zegt hij, dienen mens vertrek ook naar Compostella. Dit eind maart ge moet maar ne keer lezen….

Ik lees dat natuurlijk met de meeste interesse, en er staat een telefoonnummer bij, dus ik niet verlegen om een bericht te doen, met hem veel moed te wensen en dat ik hem zeker zal volgen.
Iedere dag heb ik geantwoord op Dirk zijn blogs, en na een tijde deden we een privé gesprekje via Messenger. Als ik terug thuis kom zegt Dirk dan moeten we eens samen gaan wandelen, ik natuurlijk heel vereerd. En dat deden we ook en het klikte ook. We hadden een beetje de zelfde stapsnelheid wat leuk was.

En zo zijn we eigenlijk vrienden geworden, dit dankzij mijn schoonvader. Daaraan zie hoe de wereld draait hè!

Allez hup, terug naar de wandeling, nu het was niet de mooiste wandeling, maar door het gezelschap was ze wel super mooi!
Op een gegeven moment komen we een vrouw tegen op de fiets die de remmen toetrekt, en zegt van o doen jullie een grote tocht…. Dirk zegt ik niet maar hij daar wel. En we beginnen te vertellen. En wat raad je….. ja inderdaad een vrouw die ook naar Compostella wilde gaan dit jaar. Ze zou nu misschien nog in september via Portugal gaan maar dat zal moeilijk zijn denk ik. Die mevrouw zei van dit is mijn naam, ik zei van wacht ik heb een kaartje daar vind je mijn website gegevens en je zal kunnen lezen waarom ik mijn tocht doe.

Dan is ze doorgereden want ze deed pedicure aan huis.

Dan verder gewandeld en vooral veel gepraat, dus misschien voor jullie wat minder foto’s..

En die slaapplaats vinden was geen evidentie. Hannuit is een grotere stad en bijna nergens slaapplaats en degene die ik dan vind waren volzet.

En dan vind ik plaats en wat voor een plaats…. in de tuin van een kasteel die gebouwd is geweest in 1791
Als er iemand is die er meer wil van weten is het Château Snyers.

We hebben ons na de wandeling op een terras gezet om een verfrissing. En als we dan weggingen gingen we nog een selfie nemen, en plots zegt een groepje fietsers kijk het teken van Villa Rozerood, die ze op mijn rugzak zagen. Ik zeg ja inderdaad, dien mensen kwamen terug dichter en vertelde dat hun dochter daar ook nog is geweest. En zo was het geen selfie maar hebben die mensen een foto genomen van ons drie! En ja hoor hier in het stadscentrum ben je verplicht om in het openbaar een mondmasker te dragen.


Dank aan Dirk en Liesbeth!
Dirk zei voor ze wegingen, ik zou zo terug naar Compostella vertrekken.

Morgen proberen van vroeg te vertrekken om dat ze warm weer voorspellen.

Tot morgen!
Vele groetjes

Youri

12 thoughts on “En dit allemaal door mijn schoonpapa…”

 1. Luc Vandevyvere

  Dag Youri,

  ‘k zie dat Dirk zijn baard terug laat groeien? Hoe zijn zij dan terug tot aan hun wagen geraakt?
  Je hebt daar een originele slaapplaats kunnen scoren!

  Groetjes,

  Luc.

 2. Geertlainez

  Dag Youri blij dat je het goedsteld op je tocht naar Durbuy .we genieten van je verhalen .Vandaag warm hopelijk veel bos voor jou en veel schaduw .groetjes

 3. Dag Luc
  Dirk wou een beetje assortie zijn met ik hè!
  Dirk is terug gekeerd met de bus naar hun auto in Goetsenhoven

  Ja het was inderdaad een mooie slaapplaats, alhoewel ik nog altijd de voorkeur geef voor een bed 😀
  Vele groeten
  Youri

 4. Goede morgen Maureen en Geert
  Ja het is genieten, vandaag zal het denk ik mooie wandelen zijn.
  Ik probeer van vroeg te vertrekken zodat ik er bijna ben tegen dat het te warm wordt.
  Is nog een voordeel dat ik nog graag warm heb maar natuurlijk als je veel op en neer moet is dat andere koek.
  Vele groetjes
  Youri

 5. Dag Youri elke dag zo’n mooi verhaal. We genieten er erg van.
  Misschien kan je na de bedevaart naar Compostella een boek schrijven over je wedervaren. Het wordt vast
  en zeker een bestseller. Geniet nog van je wandelingen tot de aankomst in Durbuy.
  Nog veel wandelplezier en de groetjes.

 6. Dag Luc en Isabelle
  Inderdaad ik heb veel gedronken en morgen weer zo’n dag amai.
  Ik zal het nodig hebben al dat water.
  Bedankt voor uw berichtje
  Vele groetjes
  Youri

 7. Hey Tessie
  Dank je wel!
  Ja dat kleur krijg je er gratis bij hahaha.
  Vandaag warm en morgen nog meer.
  Bedankt voor uw berichtje
  Vele groetjes thuis
  Youri

 8. Dag Linda,
  Blij dat je geniet van de verhalen…
  Ja als ik dat ook nog eens moest doen een boek schrijven…. straks steken ze mij weg hahaha, ze zouden zeggen wat dat den dienen allemaal doet hahaha
  Dank voor uw berichtjes
  Vele groetjes
  Youri

 9. Youri, echt niet nodig wé om ons te bedanken.
  Het was een hele eer om mee te mogen stappen met jou.
  Voor mij voelde het echt wel aan als terug midden in mijn prachtig avontuur van verleden jaar terecht te zijn gekomen.
  Daarom: Het is aan mij om jou te bedanken.
  Ja, gisterenavond heb ik voor mezelf beslist om zeker nog een volgende tocht te ondernemen.
  Zoals het spreekwoord zegt: “Eens pelgrim, altijd pelgrim”
  Vraag me nog niet wanneer, en naar waar ?? Maar een volgende Camino komt er zeker.
  En jij zal een van de eersten zijn die er de details zal van weten.
  Groot gelijk dat je morgen de hitte een beetje zal proberen vóór te zijn.

  Gr Dirk & Liesbet

 10. Dag Dirk en Liesbet

  Ja, ik heb al veel geleerd aan u, tijdens uw tocht en ook nu de verhalen die je verteld.
  Het was leuk samen wandelen! Best dat het vandaag niet was hahaha, was warm en lastig.
  Maar wat wil je!
  Daar was ik bijna al zeker van dat je een nieuwe pelgrimstocht wil doen. Daar staat geen tijd op hè wanneer je dit wil doen.
  Dank voor uw berichtje
  Vele groetjes
  Youri

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *