De ochtend stond heeft goud in de mond, bij mij was het eerdere een droge mond😂

Dag 10 richting Durbuy / vrijdag 31 juli 2020 / Hoei > bois et Borsu / 17,82 km / 332 hoogtemeters.

Als ik gisterenavond aankwam waar ik sliep was die mevrouw die alles toonde zo aan het praten dat ik bijna dronke kwam van vermoeidheid, maar ze bedoelde het goed, die mevrouw was van Italiaanse origine….

Het was een zeer mooie kamer, en een gemeenschappelijke keuken, waar je koffie en zo kon nemen, er werd geen ontbijt geserveerd, maar dat was het minste. Hoei, zo een stad!
voor het avond eten had ik geluk gewoon naar buiten en de andere deur binnen. Allez ik heb wel buiten gezeten maar je begrijpt het wel hè.

Deze morgen om 7 uur ( of iets erna) vertrokken, het was nog stil in de stad, je zal ook zien op de foto’s dat Compostella weer een teken gaf tot 2 maal zelfs… nu ik was blij dat ik uit de stad was, Allez blij….. het ging gelijk de hoogte in. Gelukkige was het nog fris. Ik wist dat het vandaag een zware dag ging zijn. En was bang dat ik zonder water ging vallen, dus ik nam me voor om het eerste uur nog niets te drinken, en dan geleidelijk aan. Maar man man man, wat kreeg ik een droge mond na het klimmen.
Dus toch maar al wat gedronken. Het was een dag van veel klimmen in het bos, maar ook serieuze dalingen in het bos, sommige kennen dat wel hè. Met losse keien opletten waar je uw voeten moet zetten…

2 maal bijna gevallen. Maar gelukkig hielden mijn wandelstokken mij recht.
Op de bovenste foto zie je die koeien, ik dacht welke sympathieke koeien die lopen mee met mij ook de helling op, maar die gingen drinken, ze hadden ook zoveel dorst als ikzelf 😃

Verder was het zalig wandeling als je in het bos liep, en dan het water die kabbelde, je zou er gelijk willen inspringen. Maar dat zou niet goed komen voor de voetjes.

In een deelgemeente van Modave kon ik een rust nemen buiten aan een cafeetje, dat pintje smaakte heerlijk. Ik vroeg aan die jonge dame die daar bestelde of ze mijn kleinste fles wou bijvullen, en ze deed dit met plezier. Ze kwam terug en zij dat ze er ijs bij gedaan had zodat het goed fris bleef.

Mijn tocht maar weer verder gezet na een half uurtje pauze, en daar ging ik weer het bos in. Een groot stuk weer, en mijn water ging nog al ne gang. Ik blij dat ik het einde weer zag van het bos.
daar stond een serieus groot herenhuis, net geen kasteel, ik dacht ik moet mij voorzien van water. Dus daar op de deur geklopt want er was geen bel en een oudere meneer kwam open doen. Ik dan weer in mijn beste Frans vragen of ze mijn flessen willen vullen.

Hij zij hier beneden om de hoek van het huis is drinkbaar water, drink maar zoveel je wil en vul maar uw flessen. Het deed deugd om weer fris water te hebben.

Op een gegeven moment liep ik zeer dicht bij windmolens, wel dat zoeft nog al ene, gelijk er continue vliegtuigen voorbijkomen.

Op een gegeven moment zag ik de kerk van Bois, maar het was nog ver en dat terug in de vlakke zon en natuurlijk naar omhoog.

Maar kijk ik ben er geraakt de 17,82km leken vandaag 30km te zijn. Het was warm, gelukkig waar ik vanavond slaap is het koel hier binnen. Het is waar ze Gites verhuren maar ze waren volzet en ik mag slapen in een soort opleidingsruimte, warm eten zal eens niet voor deze avond zijn, maar ik kreeg brood en beleg, wat moet een mens meer hebben.

Morgen, nog een dag, dan zou het moeten gebeuren de aankomst in Durbuy, hopelijk valt er nu niets meer voor.

In ieder geval ben ik nu al blij met wat ik afgewandeld heb.

Voor jullie nog een fijne avond. En tot morgen!
Vele groetjes

Youri ❤️

Ps: dat kasteel is het chateau van Modave.

8 thoughts on “De ochtend stond heeft goud in de mond, bij mij was het eerdere een droge mond😂”

 1. Je hebt gelijk Youri.
  17 km in deze warme omstandigheden voelen aan als een heel pak meer km’s.
  Maar neem me niet kwalijk, het is goed dat je daar ook eens van geproefd hebt.
  Ga er maar vanuit, volgend jaar zal je meermaals dergelijke omstandigheden moeten trotseren.
  Maar met jou ingesteldheid zal je ook daar wel los doorheen wandelen.

  Tot voordat we en paar dagen geleden meestapten met jou was ik het al een beetje vergeten.
  Zo fijn als je de drager van een ferm uit de kluiten gewassen rugzak bent.
  Om de haverklap wordt je aangesproken met de vraag naar jou plannen…??
  Zalig toch !!

  En meestal eindigt dan zo een gesprek met een welgemeende “Goede Reis” of eenmaal je in Spanje bent met een “Buien Camino.”

  Ook al zal het mss door de hitte niet zo simpel zijn, maar probeer toch maar te genieten van een goede nachtrust.
  Benieuwd naar jou avontuur van morgen ??

  Gr Dirk

 2. Luc Vandevyvere

  Dag Youri,

  kan me goed voorstellen dat je zal gepuft hebben bij zo’n hoge temperaturen! Op de fiets heb je nog altijd de wind die je zelf produceert door te fietsen maar bij het stappen heb je dat windje uiteraard niet… Hoeveel kilometers nog tot Durbuy??? Ik denk dat je nu al kan terugkijken op een geslaagde wandeltocht! Goeie nachtrust nog en morgen dan de laatste loodjes eraf stappen!

  Groetjes,

  Luc.

 3. Hoi Youri, ben gisteren nog vergeten je te verwittigen om op je drinken te letten. Dacht er ’s nachts aan, had dan ook geen zin meer om je te mailen. Ik ben op mijn Camino ook eens een dag zonder water gevallen. Dar os bojna sterven. Ik werd gered door een kpppel fietsers van Maldegem of all places, midden in Spanje. Voldoende water meehebben is echt van levensbelang. Daarom heb ik nu altijd een camelbag van 2 liter in mijn rugzak. Daar kan je een tijdje mee weg. Is echt een aanrader voor volgend jaar.
  Morgen wordt het normaal minder warm. Dus goede moed en proficiat je bent er bijna, en dit gezonden wel.
  Jan

 4. Dag Geert en Maureen
  Super dank je wel! Ja straks vertrek ik, voor mijn laatste etappe.
  Het geeft geregend vannacht dus zal wel wat frisser zijn.
  Tot binnenkort
  Groetjes
  Youri

 5. Dag Jan
  Daar had ik ook schrik van ik had nu 1,5 liter mee maar was als je niet kan bijvullen ergens inderdaad te weinig.
  Maar het is gelukt, ik heb dat inderdaad al overwogen om een Camelbag mee te nemen
  Het geeft vannacht geregend dus het zal minder warm zijn, toch de eerste uren.
  Groetjes
  Youri

 6. Dag Luc
  Ik was al blij als ik op een hoogte was dat er wat wind was.
  Normaal moet ik nog een 15 km stappen denk ik.
  Dank voor uw berichtje
  Vele groetjes
  Youri

 7. Dag Dirk en Liesbet
  Ja ik dacht dat gisteren ook, ik mag niet klagen volgend jaar zal ik meer zo’n dagen hebben…
  Maar goed daarvoor doe je het, als het te gemakkelijk zou zijn, zou er ook niets aan zijn zeker.
  En s’avonds als je aan het recupereren bent, heb je weer al zin naar morgen,
  Nu de laatste dagen zag ik bijna niemand op mijn pad het was stil, soms echt verlaten wegen, waar je van denkt hier is precies al jaren niemand meer doorgekomen.
  Wel gisteren voor ik Bois boven kwam een dame op de fiets met een kindje en een paar honderd meters achter haar haar man op de fiets met kar en bagage en ook een kind, en op de fiets de vlag van Compostella, maar die mensen waren ook serieus aan het zweten en zo heb ik er niet kunnen tegen praten, juist ne goeie dag…
  Bedankt voor uw berichtje
  Vele groetjes
  Youri

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *