We waren nog geen anderhalve kilometer ver….

woensdag 25 mei 2022 / 24 km Ooigem – Moorslede

Hallo allemaal, de kop is eraf. We zijn deze morgen gestart om 8u20 bij mij thuis voor de eerste tocht richting de Panne met name Villa Rozenrood.

De tocht begon natuurlijk op bekend terrein in het prachtige Ooigem. En ja zoals de titel verteld waren we nog maar 1,5km ver of we stonden al te praten met bekende persoon in ooigem. Een beetje ons verhaal doen en plots kreeg ik heel spontaan 50 euro in mijn handen gestopt. Ik heb nog niet gesponsord zei hij! Dus dikke dank u wel Dominique Christiaens van elektriciteit Christiaens!

Hoe leuk is dat om nog maar zo ver te zijn en al gesponsord worden, onze dag kon niet meer stuk.

Meer en meer raakten we op onbekend terrein, het was mooi wandelen met hier en daar open landschappen. Nog in Lendelede hadden we onze eerste stop, 2 zitbanken met tafel lachten ons toe. Daar wat gegeten en gedronken en dan ook wat op onze gsm getokkeld, maar de wind maakte dat we snel weer aan de wandel gingen.

Dan verder gestapt en rond de middag konden we terug een rustpauze nemen weliswaar op een bedrijf waar we echt goed en rustig konden zitten. Het was zalig een beetje uit de wind en nu en dan de zon.

Terug onze tocht aangenomen en nu en dan krinkel de winkel richting Moorslede, tot we plots ons eerste GR bordje tegen kwamen. Hoe tof is dat we zitten op het grote routepad.

Natuurlijk waren we dan al bijna ter plaatse, we kwamen voor we Moorslede dorp binnenwandelen, 2 plaatselijke bewoners tegen die gingen wandelen met oudjes van het rust en verzorgingstehuis ter plaatse.

We vroegen of er een café was en zeiden ja maar die is dicht… pech dus. Maar als we richting kerk wandelden, waren ze daar terug en zeiden van willen jullie een pint drinken, natuurlijk dadde. Wel hier bij Tiny is het open we gaan mee met jullie. En ja hoor de dorstigen konden gelaafd worden.

Nu lekker lang uit op bed en ons verhaal schrijven, straks samen met Rudy een tête à tête, en dan bedje binnen om morgen fris en monter de dag weer aan te vangen.

Rudy en ik hebben er super van genoten!

Vele groetjes en tot morgen!
We kijken er naar uit het zal nog mooier wandelen zijn of vandaag daar we op de GR zitten.

Rudy en Youri