Lap! Dat hadden we niet nodig 🤔

Donderdag 26 mei 2022/ 34 km, Moorslede – Ieper

Hallo iedereen,
Vandaag dag 2 van onze tocht naar De Panne nl. Villa Rozenrood.

Eerst even terugkeren naar gisterenavond. Dus aangekomen in de B&B vriendelijk ontvangen geweest. We gingen normaal daar in de buurt iets kunnen eten maar bleek achteraf dat ze in verlof waren. Dus er kwam een voorstel om naar de Italiaan te gaan in Roeselare, we werden gebracht en terug gehaald. Wat een service van B&B Coup de Cœur.

Deze morgen een super lekker ontbijt en veel. Onze maagjes waren goed gevuld. Na het ontbijt afgerekend en de gastvrouw stak prompt 20 euro in mijn handen. Hier dat is voor uw tocht. Ik weer super blij! Dank je wel!!

En dan….. ik legde mijn wandel gps aan en wilde mijn route laten berekenen, en hij wilde niet “ slechts 50 punten kunnen worden gebruikt voor de weg navigatie “ ik kreeg het bijna. En ik die dacht dat het enkel in het buitenland zo was. Maar nee dus. Als je uw route maakt en te veel spelden gebruikt om het vast te zetten heb je het zitten.

Maar ik ben niet echt snel van mijn lood geslagen en dacht we lopen op de GR dat moet lukken.
We zijn eerst langs de bakker gegaan om deze middag iets te kunnen verorberen.

En dan vertrokken zonder werkende gps maar volgen van de rood/witte bordjes. We hebben dit bewust niet laten weten aan onze vrouwen. Die gingen er al mee ingezeten hebben dat we verdwaalden, of misschien niet😂.

Het was eerst een beetje saai want je loopt lang op de oude spoorwegbedding dit tot bijna in Zonnebeke. In Zonnebeke hadden we een café die open was waar we elk ne cola achterover sloegen. Dan de weg terug verdergezet.

Begint nu plots die wandel gps te piepen, alsof hij de weg gevonden had ….. maar nee hoor, hij bleef dom doen.
Vanaf Zonnebeke begon het mooi te worden. Echt prachtig wandelen op de GR128,

Ik denk dat we voor de middag al de kerktorens zagen van Ieper maar ja we volgden de GR waardoor we er verder en verder van weg liepen. Wel bleef onze tocht super mooi, natuurlijk wordt je herinnerd aan wie voor ons allemaal gevochten heeft in de oorlog. Al die opoffering.

Maar prachtig mooi en sereen die begraafplaatsen.
Het weer was goed maar veel wind. Morgen wordt het blijkbaar frisser maar minder wind.

Verder wist ik dat we aan de Zwarte Leen of richting paling beek de splitsing hadden van de GR routes maar het bleef maar uit. Dat ik op den duur
dacht van we zijn hier toch een bord gemist of we zitten al te ver op de GR128….

En ja hoor iets na het monument “comming world remember me” hadden we de splitsing, wij juichden van geluk! We zijn er! Allez aan die splitsing hè. Nu konden we de GR131 volgen tot in Ieper.

We waren er nog lang niet en het begon zwaar te wegen.
maar we wisten, we komen dichterbij. Onderweg natuurlijk eens rusten om te eten en een babbeltje te slaan met de mensen, alsook een foto nemen voor mensen…..

Stap voor stap kwamen we dichterbij. Het is ons gelukt na een ganse dag stappen van 8u45 tot iets voor 18 uur kwamen we aan op de grote markt van Ieper, en daar hadden we bezoek, van 2 lieftallige vrouwen! Ze zwaaiden uitbundig van op een terras naar ons. Jaja het waren An en Sofie onze eega’s.

We zijn dan samen iets gaan eten en nu liggen we beiden uitgeteld op bed ons verhaal te schrijven. Vergeet niet om Rudy zijn verhaal te lezen op de Facebookpagina Walking Rudy.

Oja ook dat nog we hebben onze tent kunnen afgeven. Deze voormiddag mijn stout schoenen aangetrokken en een mail gedaan naar een B&B voor de laatste nacht waar het vol was om te weten of er niemand geannuleerd had. Nee jammer genoeg geen annulering. Maar om ons uit nood te helpen had deze heer nog reserve bedden in een zaal staan. En we kunnen gebruik maken van zijn sanitair en toilet en we kunnen daar nog eten ook! Als dat geen fantastisch nieuws is. We zijn super super blij!

Zo we gaan ons prepareren om dan te gaan slapen. Morgen weer 33km op de teller en hopelijk met een werkende gps.

Vele groetjes
Rudy en Youri