Het was ne moeilijke….

Vrijdag 27 mei 2022/ 24 km Ieper – Lo

Hallo lieve volgers.
Na gisteren lekker te hebben gegeten met onze eega’s hebben we een redelijke nachtrust gehad. Deze morgen terug om 6u50 uit ons bed om tegen 7u30 aan het ontbijt te kunnen beginnen. Het was een goed ontbijt.

Daarna de rugzak terug aangetrokken en gestart aan onze wandeling. Eerst nog naar de bakker geweest in Ieper. Er stonden 7 mensen voor ons en 5 achter ons. Met 1 verkoopster. Of ze willen snel rijk worden of ze vinden geen personeel. Maar het duurde super lang. Enfin na een 15 tal minuten konden we eindelijk aan onze tocht straten.

We kwamen redelijk snel uit het centrum. En kwamen langs het water. Heel mooi wandelen. We hebben echt langs heel veel water gelopen.

Maar op een gegeven moment ook terug een oude spoorwegbedding en dat was een lang stuk tot in Boezinge. Er was daar een ouderwets cafeetje maar geen geluk het was dicht. Daarna liepen we weer langs water maar echt een natuurpad. Het was zalig wandelen daar. Het enige was wel dat de poortjes waar we door moesten of voor kleine mensen was of voor hele magere mensen, alhoewel als je een rugzak meeheb je nog mager mag zijn. (Kijk naar de foto’s)

Daarna staken we het water over en liepen dan aan de andere kant van de oever van het kanaal Ieper – Ijzer.
Het begon goed maar algauw liepen we ik het gras die maar hoger en hoger werd…. Niet te doen. Het was lastig wandelen. Plots hadden een tegenligger, we zagen bijna geen volk. Maar een jonge dame dwarste ons en zei mooi een goeie dag, en plots zegt ze O ben jij niet Youri, ik zei ja, wel ik had gisteren u ziek voorbij komen op Facebook… amai….
Waar men gaat langs Vlaamse wegen……

Het lastige stuk moest dan echt nog komen, eens daaruit dachten we een bank tegen te komen om te eten maar niets was minder waar. Dan maar eten in een oude schuur van een hofstee waar een grote rol lag waar we konden opzitten. En bezinnen en afspraken maken.

Jaja afspraken maken. Rudy heeft van de eerste dag al een blaar gelopen en gisteren was het een zware dag voor die blaar….. die blaar speelt hem veel parten omdat ze op een vervelende plaats zit. We hebben ze al verzorgd met compeet maar de druk blijft. Dus hebben we beslist om onze tocht in te korten. We hebben vandaag de Blankaart rechts van ons te laten liggen en de GR 131 te verlaten om sneller in Lo te zijn.

Terwijl we aan het stappen waren naar Lo, kwamen we Carine en haar dochter Siska tegen ook de kindjes van Siska waren mee. Ja wie is Carine hoor ik jullie denken….
Carine is mijn koksmaatje waar we iedere jaar mee gaan koken op Kazoukamp. Ze hadden de fiets mee, maar stapten naast hun fiets mee tot in Lo, hoe leuk was dat.
Aangekomen aan onze slaapplaats hebben we daar samen nog genoten van het terras samen met hun. Dank voor het traktaat Carine en Siska!

Morgen proberen we de route een beetje in te korten omdat ik graag zou hebben dat Rudy kan mee de tocht uit stappen.
gezondheid gaat voor! Dus we zorgen voor onze Rudy!

Deze avond lekker gegeten en nu in bedje om tot rust te komen voor morgen! Morgen richting de Moeren!

Vele groetjes en een fijne avond

Rudy en Youri