Hoe sterk kan een mens zijn!!!

Zaterdag 28 mei 2022/ 20 km Lo – De Moeren

Hallo allemaal.

Ik had eigenlijk verschillende titels kunnen gebruiken vandaag. Zoals bijvoorbeeld “ Van waar komt de wind?” (Zie foto met die 2 scheve bomen) of “ De mensen zijn toch nog vrijgevig” (lees verder in mijn verhaal)

Maar nee vandaag hou ik het met “Hoe sterk kan een mens zijn!” Daarom wil ik mijn respect uiten aan Rudy! We zijn al heel lang goede vrienden en grote wandelaars samen met onze 2 lieve vrouwtjes, maar een meerdaagse met een volle rugzak heeft Rudy nog nooit gedaan. De blaar speelde hem serieus veel parten ondanks hij anders fysiek heel goed is. Maar het is toch anders wandelen als je een volle rugzak meehebt. Je hebt meer gewicht mee je looppas is anders en ga zo maar door!
Sinds dag 2 kwam de blaar bij Rudy goeie dag zeggen. En dacht ik blijf u wel nog een tijdje ambeteren maar Rudy is een doorzetter! En met de afstanden wat in te korten is het vandaag wederom gelukt om mee te stappen! Super sterk Rudy! Blij dat we nog samen op stap zijn! Blij dat we morgen samen zullen aankomen in Villa Rozenrood!

Dit gezegd zijnde nu over naar deze morgen, we hebben goed geslapen… maar misschien komt dat door de glaasjes rode wijn, wie zal het zeggen…. Het ontbijt was meer of dik in orde, heel lekker gegeten en dan terug klaar om de tocht aan te vangen. Tegen 8u30 waren we paraat om eerst langs de bakker te gaan. En dan door te steken naar Gyverinkhove. In plaats van terug naar de Ijzer te wandelen zijn we via de grote weg gegaan wat ons toch een 7km minder wandelen was vandaag. In Gyverinkhove konden de op de GR 5A stappen. Direct terug heel mooi, maar echt idyllisch. Om uren van te genieten maar goed we moesten verder stappen. Richting Houtem, het was een afwisseling van onverharde harde paden ( door de droogte echt hard) en dan ook wat gewone wegen. Soms ook wel heel moeilijk begaanbare paden (zie de kasseienstrook)😂😂. Eens aangekomen in het dorp Houten, planten we ons neer op het terras van het cafeetje “Klein Plezier” direct heel vriendelijk onthaalt en door ons verhaal een beetje te doen, kregen we de eerste 2 cola zero’s gratis! Er kwam gelijk nog volk toe 2 mannen met de fiets die een beetje blij waren dat ze een café tegenkwamen. We vielen direct aan de praat, de ene was van Pittem en de andere van Spierre-Helkijn. Oja en die vrouw van het café was oorspronkelijk van Ingelmunster, we speelden bijna een thuismatch. Het was gezellig zitten, zalig praten en lachen. Enfin de plicht roept we moesten verder. Gelijk we ons klaarmaakten om verder te stappen stak die mijnheer van Pitten prompt 20 euro ik mijn handen. Hier voor uw goed doel! Mensen kunnen toch nog vrijgevig zijn. Het deed me een enorm plezier. We stapten gezwind verder, lees: nu en dan een beetje strompelen. Niet alleen van ons beide zere voeten maar de weg lag er hier en daar heel slecht bij.

Een hele lange weg maakte dat Rudy zijn moed een beetje zakte maar ik zei we zijn er bijna zie je die huizen staan ik vermoed dat we daar moeten zijn. En ja hoor na die lange weg moesten we links afslaan en moesten nog een 700m wandelen tot we aan onze slaapplaats waren. Weet je nog die slaapplaats die eigenlijk volzet is, maar Marc en Rita de eigenaars van de B&B ‘t Moerlogie hadden inderdaad een noodoplossing voor ons.

Maar WAUW, echt WAUW, jammer dat je mij niet hoort praten of jullie haar kwam recht op jullie vel! Echt zo mooi! En zo super onthaalt!! Niet te doen gelijk toonde ze ons waar wij konden eten en naar het toilet gaan. Waar onze bedden stonden een vroeger groentenwinkeltje in de schuur waar wat stapelbedden staan en ook een tafeltje al klaar gedekt voor ons…. Echt niet te doen prachtig. We krijgen gelijk elk een ligzetel waar we nu nog niet uit geraken terwijl ik mijn verhaal een het schrijven ben. Deze avond krijgen we hier ook eten en morgenochtend een ontbijt. We kregen daarnet koffie met elk een Crème Brullee, super lekker.

Kortom we zijn met ons dat in de boter gevallen!

Morgen de laatste dag stappen, Allez dag zeg maar halve dag. Dan komen we aan in Villa Rozenrood, we verlangen al! Dan kan ik jullie vertellen hoeveel centjes we mogen schenken aan hun.

Ons verhaal zal misschien wat laat zijn morgen maar ik probeer een tussentijdse update te geven.

Geniet van de foto’s en tot morgen!

Vele groetjes
Rudy en Youri